top of page
Search

Tip #4 לחיזוק מערכת החיסון - תזונה קרובה לטבע

  • Writer: Lior Kaplan
    Lior Kaplan
  • Feb 26, 2023
  • 2 min read

בואו נדבר רגע על תזונה, נושא שמעניין את כולנו בדרך כזו או אחרת, משום שאוכל הוא דבר כל-כך מרכזי ויחד עם זאת לעשות שינוי תזונתי זה תהליך שגורם ללא מעט תזוזות של אי-נוחות בכיסא.

אם רגע ננסה לעשות קצת סדר, אנחנו, בני האדם – אמנם כבר אין לנו זנב בשלב האבולוציוני הזה – אבל באנו מהטבע. משמע, הגוף שלנו מכיר באופן ביולוגי – אבולוציוני את הדברים שגדלו במקום בו חיינו, או אבות אבותינו.

לצורך העניין, התזונה התבססה על האקלים שהיה באותו אזור, על הירקות, הפירות והדגנים שגדלו באותו אזור, ממש כמו שאנחנו כיום מכירים את השוני: "מטבח ים תיכוני" \ "מטבח הודי" וכו'.




היום, בעידן השפע הנוכחי אנחנו מוצפים באפשרויות:

  • החל מאיזה סגנון מתחשק לי – יפני \ איטלקי \ מקסיקני \ צרפתי וכו'

  • וכן הלאה למגוון אדיר של מוצרים שונים ומשונים, בעלי אורכי זמן מדף ארוכים, ועם כל מיני תוספות והתאמות לחיך שלנו, כך שנרצה עוד ועוד.


הגוף שלנו, שאמנם חי ב2023 עם אגודלים ואצבעות מיומנים בגלילה על המסך – מנסה לשרוד בתוך העת הזאת, להתאים את עצמו ולהמשיך במטרה האבולוציונית הבסיסית של הישרדות והתרבות וזאת באמצעות מגוון רחב של מנגנונים שמתקיימים במקביל בתוך גופינו ובשיתוף פעולה מרשים למדי בלי שאנחנו צריכים ללחוץ על שום כפתור, אבל מה הקאטצ'?


אנחנו מאתגרים אותו יתר על המידה – וככה מתחילות להן מחלות.

מה קורה כשאנחנו אוכלים כל מיני מוצרים שלא קרובים למקור הטבעי שלהם?

הגוף מתחיל בפירוק המזון, בעיכול, מנסה להפיק אנרגיה ואז, חומרים שהוא לא מכיר – הוא מסווג כ"גוף זר" ומערכת החיסון שלנו, ובעיקרה מערכת הלימפה – יוצאת להילחם! (שזה בפני עצמו מנגנון מדהים, וכל-כך ראוי להערכה שמאפשר לנו להסתובב בעולם בחופשיות בידיעה שהגוף יוכל להתמודד עם מה שיפגוש)


אבל מה קורה כשכל כמה שעות מגיעים עוד ועוד "גופים זרים"? מערכת החיסון משקיעה את עצמה עוד בלחימה והגנה, בלוטות הלימפה נהיות עמוסות, איברים נוספים מנסים להתגייס כמו לדוגמא הכבד והטחול, נוצר גודש לימפטי ובקיצור OVERLOAD – עמוס מדי. למעשה, במקום שמערכת החיסון תתעסק בפטרולים ושמירה על הגוף ב"שגרה", היא כל הזמן עובדת קשה, ואז כשמגיעות התמודדויות מול וירוסים \ חיידקים \ נגיפים – היא לא פנויה, היא מותשת.

כשהיא תשושה ולא עובדת כמו שצריך – הגוף מתקשה להתאושש ולהחלים.


אז אם כן, מה רצוי לאכול?

מזון, כמה שיותר קרוב לטבע – ירקות, פירות, דגנים, קטניות – חפשו את חומר הגלם הבסיסי. אכלו ירקות ופירות ועדיף את אלו העונתיים – לא סתם יש ירקות ופירות שגדלים בכל עונה – הטבע חכם! והוא נותן דרכם מענה לצרכים הבריאותיים העונתיים.


מה פחות מומלץ? כל מה שעבר איזשהו עיבוד, עם תוספת של סוכר וכל מיני מוצרים מלאכותיים ששומרים על זמן המדף אבל לא שומרים עלינו.


אסיים ואומר שהדבר הנכון והמכבד עבור עצמנו הוא לא לשגע את הגוף עם תהליכים קיצונים סביב תזונה. שכן, כדאי לעשות תהליך בליווי כזה או אחר של בעלי מקצוע כדי להבין איזו תזונה מתאימה למצב בו את.ה נמצא.ת היום, עם הדגשים שחשובים לך באופן כללי וספציפית למקום בו את.ה נמצא.ת עכשיו.


הרבה בריאות,

ליאור



 
 
 

Comments


צרו קשר

רוצים להתייעץ? לבדוק יחד איתי האם הטיפול יכול להועיל לכם?

מוזמנים להשאיר לי הודעה כאן, לכתוב לי למייל, או להתקשר

Liorkapp1@gmail.com
0524814848

bottom of page